ZADARSKI LIST

Glazbeni put od Zadra do Carnegie Halla

Ivana Galić je pjevačica i vokalistica koja na ovdašnjoj glazbenoj sceni djeluje i podiže ljestvicu poimanja vokalne kvalitete i vokalnog izražavanja. Za nju mnogi tvrde da je jedna od  najsvestranijih profesionalnih vokalistica na ovim prostorima i šire. Dokaz istinskoj svjetskoj kvaliteti dolazi i od renomiranih glazbenika s kojima je surađivala.
Zadarski list imao je priliku razgovarati s Ivanom o njenom zanimljivom životu, pjevačkoj karijeri te planovima za budućnost.

RAB NEWS

Samozatajni glas iz duše

Nedavno nas je sve oduševila svojim nastupom na Rabu. Mnogi Rabljani htjeli su saznati nešto više o njoj, a mi im ispunjavamo želju ovim intervjuom.

Ivana Galić, od najranije dobi pokazivala je izniman umjetnički, a posebice glazbeni talent. Ne misleći o pjevanju kao pozivu ipak je sudbina htjela da svoj život posveti glazbi i posebno glasu kao instrumentu. Svoja prva ozbiljnija pjevačka iskustva stjecala je pjevajući u zboru, i kao solist, a potom se počela školovati u klasi koncertne umjetnice Rahilke Burzevske (inače osnivačice Rapskih glazbenih večeri) koja je prepoznala jedan od najspecifičnijih vokala danas, te prema Ivaninim riječima „potakla me da se razvijam u svim glazbenim smjerovima, ne sputavajući moju kreativnost, ljubav spram popularne glazbe, posebice gospela, soula, jazza, ali i koncertne pjesme. Dapače, pustila je da me priroda vodi“. 2002. godine Ivana je položila audiciju na glasovitom londonskom Kraljevskom koledžu kao stipendist nekoliko zaklada te magistrirala Vocal Performance 2005, ali, kako kaže bez ogromne financijske i emotivne pomoći svoje majke Saške teško bi to bilo ostvarivo.

VARAZDIN NEWS LUIS LUGO, IVANA GALIC, SANDRA BORGES

Varaždin i varaždinska publika su u četvrtak u varaždinskom HNK imali priliku uživati u jedinstvenom glazbenom događaju – koncertu vrhunskog pijaniste Luisa Luga i njegovih gošći.

Jedan od najvećih, a po mnogima i najveći pijanista kojeg su iznjedrile Kuba i Latinska Amerika, Luis Lugo je u sklopu svoje svjetske turneje posjetio i oduševio Varaždin. U punoj velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK, Luis Lugo je svojim izvedbama na klaviru pokazao zašto ga se na Kubi smatra jednim od najboljih kubanskih pijanista svih vremena. “El piano de Cuba” je u redovnom programu koncerta izveo nekoliko djela od Frederica Chopina, nakon čega mu se pridružila Sandra Lugo na violini u izvedbi Straussove Sonate za glasovir i violinu op. 18. U drugom dijelu koncerta Lugu se pridružila vrhunska hrvatska pjevačica Ivana Galić i naprosto oduševila domaću publiku vokalnim izvedbama Gershwinovih standarda „My Funny Valentine“ i „Summertime“ uz neponovljivu pratnju Luga na klaviru.

SEEBIZ INTERVIEW

 Amerika je prihvatila moj talent

 

U potrazi za dobrom glazbom čovjek lako može zaglibiti u nekom opskurnom prostoru gdje trešte cajke.

Negdje gdje se nekoć svirala i uživala vrhunska svirka, danas imamo nove pravce koji se kose s ideologijom zdravog rock razuma.

''Prava'' glazba tako se našla na marginama i traži svoj prostor u omalenim kafićima i restoranima te klubovima koji su u predgrađu događanja na izmaku egzistencije. SEEbiz već godinama traži i promovira glazbenike vrijedne pažnje i dobrog glazbenog ukusa. Tako, uz pomoć kolegica s underground estrade, otkrili smo Ivanu Galić i njen duo prilično teškog imena za upamtiti L'Abeille. U ovom intervjuu otkrit ćemo vam o kakvoj vrsnoj je glazbenici riječ i koji su sve njeni umjetnički i profesionalni dometi.

SLOBODNA DALMACIJA IMENA FESTIVAL BOL BRAC

U Bolu na Braču završila deseta 'Imena': Festival za sva osjetila

Koncertom "Pjesme s potpisom" Ivane Galić s Trio bendom u ponedjeljak navečer na bolskoj rivi pod Ložom završio je trodnevni deseti festival kulture "Imena".
Prema konceptu kreativne producentice festivala Maje Duke, voditeljice Udruge za promicanje kulture i kulturne baštine, "Imena" su od početka usmjerena na književnost, likovnu i glazbenu umjetnost, ali i na gastronomiju. Sve uz brižljivo njegovan grafički dizajn, marketinški i medijski nastup, kao i na popriličnu organizacijsku i drugu opuštenost.
Ove godine književnu prirodu festivala zastupao je zbornik s deset priča festivalskih gostiju, Ivane Bodrožić, Zlatka Galla, Ivice Ivaniševića, Damira Karakaša, Tanje Mravak, Gordana Nuhanovića, Ede Popovića, Roberta Perišića, Igora Rajkija i Ankice Tomić. Kako to nekad biva, uskočile su nepredviđene okolnosti i od desetero navedenih pisaca na festival ih je uspjelo doći samo dvoje, Ivana Bodrožić i Igor Rajki. I onda je logično da su u Galeriji "Dešković" bili u sjeni velikih platna s nosorozima, kameleonima i ostalim životinjama iz "Bestijarija" vodičkoga slikara i ilustratora Danijela Srdareva.

SEEBIZ INTERVIEW

Rapske glazbene večeri: Ovacije za Quartet Mystique i L'abeille

RAB - Pučko otvoreno učilište Rab već trideset godina kontinuirano organizira Rapske glazbene večeri. Sinoćnja večer (9.7.) bila je posvećena standardima iz filmske glazbe, gospela te tradicionalnih pjesama na engleskom jeziiku. Katarina Ribarić iz POU-a donijela je smjelu odluku da tu glazbenu večer organizira u prekrasnom i najmanjem parku Dorka u Gradu Rabu.

Strah da publika nenavikla na ovakav ambijent neće prihvatiti koncert na otvorenom bio je bezrazložan. U prekrasnom ambijentu skromnih uvjeta koncert je s oduševljenjem prihvaćen. Najveće zahvale organizatoru dale su stare, nemoćne i osobe s invaliditetom. Dorka je bila krcata ljudima. Palme i stare zidine štitile su posjetitelje od bure koja je pomalo dizala svoj intenzitet. Vratimo se večeri. Zahtjevan repertoar tražio je vrhunske glazbenike. Gosti/domaćini večeri bili su harmonizirani duet L'abeille u sinergiji s Quartetom Mystique.

2020 IVANA GALIC created with Wix.com